sobota 26. dubna 2014

Lakování nehtů pro začátečníky

Ahoj, dnešní článek bude určen pouze pro ty, kteří se teprve chtějí naučit lakovat nehty Tím to samozřejmě nezakazuji ostatním číst, ale je abych Vás na to dopředu upozornila. A také bych Vás ráda upozornila na to, že je to mnou vymyšlený amatérský návod a názor, takže to neznamená, že to takhle musí dělat všichni a že to jinak nejde. No a jdeme na to :).


1. Jaký lak vybrat?

 Pro začátek si určitě vystačíte i s levnějším lakem z drogerie. Třeba essence nebo miss sporty (to jsou všechno laky, které stojí okolo 50Kč). Určitě je to lepší než si pro svůj první lak zajít do parfumerie a utratit tam za něj třeba tisícovku, když se to stejně teprve učíte.
 Začněte s méně výraznými barvami. Budou na nich méně vidět chyby, které při lakování uděláte. Dobré barvy jsou například světlá růžová nebo oranžová, jemně modrá, perleťová a nebo třeba i bílá. Až si budete v lakování jistější můžete přejít na sytější barvy jako je například fialová nebo zelená.

2. Jak postupovat?

 Nejprve otevřete lak (nečekaně :D). Potom vyndáte štěteček (to máme dneska ale detailní a postup, že ;)) a přebytek barvy otřete o hrdlo lahvičky s lakem (pochopitelně zevnitř :)). Nyní začneme lakovat. Lakovat nehty budete svislým směrem (odspoda nahoru) a vždycky třemi tahy. Jeden uprostřed, jeden vlevo a jeden vpravo. No a hotovo, není na tom nic těžkého. Hlavně nedlejte žádné šikmé ani vodorovné čáry. Jo a pokud se Vám bude zdát lak moc moc průsvitný, tak celý postup ještě jednou opakujte, aby jste dosáhli sytější barvy.
 V případě, že se Vám stane, že si namalujete i prst tak se nebojte, že tím máte zničený celý nehet. Prodávají se speciální dřívka na odstranění, ale Vám klidně bude stačit buď obyčejné párátko, nebo tyčinky do uší.

3. Co si dále ještě pořídit?

 Krom laku a již zmiňovaného "něčeho" odstraňování laku na místech kde jste přetáhly by se ještě hodilo mít odlakovač na nehty- v drogerii se prodávají asi tak za padesát korun a k němu ještě odličovací tampónky, které si ale myslím, že většina z Vás doma má.

 A co asi říci závěrem... Hlavně to, že to musíte pořád zkoušet jinak se to nikdy nenaučíte. A potom také to, že nebuďte naštvaní když to zkazíte nebo se Vám to nepovede. Chybami se přeci člověk učí :).

Tak a co vy a lakování nehtů? Hodně štěstí a krásný víkend Vám všem.

1 komentář:

  1. Děkuji vám za radu. Teď mi k vánocům přistál pod stromečkem naplněný kosmetický kufřík, tak snad mi přítel nechtěl naznačit, že se o sebe málo starám. Ale je pravda, že teď to trochu zanedbávám. Na druhou stranu, když jsem celé dny doma na mateřské, tak není důvod se nějak šlechtit. Navíc, když mám romantickou chvilku, tak mi zase nevadí se pěkně obléct, namalovat a tak. :) Ale nehty bych si mohla dělat pravidelně, to je fakt. :)

    OdpovědětVymazat